Ζωγραφίζοντας σε βότσαλα – Ένας ατελείωτος καμβάς στην παραλία

Posted by System Administrator 24/10/2016 0 Comment(s)

Ένας καμβάς που … προσφέρεται απολύτως δωρεάν στις παραλίες, περιμένει τα παιδιά για να δημιουργήσουν και τους γονείς να θυμηθούν την ξεγνοιασιά των δικών τους παιδικών καλοκαιριών. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε πειραματιστεί, κατά τα παιδικά μας χρόνια με δημιουργίες πάνω σε βότσαλα. Ψάχναμε ώρες στην παραλία την καλύτερη, την πιο λευκή και λεία πέτρα για να ζωγραφίσουμε. Ήρθε η ώρα για τα παιδιά μας. Δείτε όμως, μερικές ιδέες που μπορεί να μην είχατε σκεφτεί για πραγματικά αριστουργήματα!
Μαγνητάκια για το ψυγείο
Επιλέξτε τις μικρότερες και πιο ελαφριές πέτρες. Ζωγραφίστε τις ή σχεδιάστε πάνω τους γράμματα. Κολλήστε στη μία πλευρά ένα μαγνήτη και στολίστε το ψυγείο σας. Το μυστικό είναι στο μέγεθος της πέτρα.
Χρήσιμα αντικείμενα για το σπίτι
Η ιδέα είναι από την ιστοσελίδα της Martha Stewart. Ζωγραφίστε πέτρες και κολλήστε τις ώστε να δημιουργήσετε χρήσιμα αντικείμενα για το σπίτι όπως ένα βιβλιοστάτη ή ένα stop για την πόρτα ή, ακόμη απλούστερα, ένα presse papier.
Μάθε παιδί μου γράμματα
Ακόμη και η ζωγραφική στις πέτρες μπορεί να αποτελέσει αφορμή για μάθηση μέσα από το παιχνίδι. Ζωγραφίστε στις πέτρες τους αριθμούς και τα γράμματα και μετά επιδοθείτε σε ένα αυτοσχέδιο scrabble ή σε παιχνίδια προμαθηματικών.
Όλα τα ζώα του δάσους
Δεν υπάρχει τίποτα πιο διασκεδαστικό για τα παιδιά από το να ζωγραφίζουν ζώα. Το μυστικό εδώ είναι να βρείτε πέτρες στο κατάλληλο σχήμα. Η μακρόστενη πέτρα, για παράδειγμα, μπορεί να γίνει ψαράκι και η πιο στρογγυλή χελώνα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και εργαλεία χειροτεχνίας, όπως ματάκια, φτερά και καθαριστικό πίπας για ουρά.
Για μικρότερα παιδιά
Για τα παιδιά μικρότερης ηλικίας που πειραματίζονται ακόμη με τη ζωγραφική, καλό είναι να βρείτε όσο το δυνατόν μεγαλύτερες πέτρες. Για καλύτερο αποτέλεσμα, τα μικρά παιδιά ίσως είναι προτιμότερο να ζωγραφίσουν με μαρκαδόρο και όχι με πινέλο, που δεν ελέγχεται τόσο εύκολα. Μπορείτε, επίσης, να σχεδιάσετε πρώτα το περίγραμμα της εικόνας που θέλετε να φτιάξετε και μετά να ζητήσετε στο παιδί να το χρωματίσει.
Χειροτεχνίες
Τερατάκια, ποντικάκια, ανθρωπάκια… τα πάντα μπορούν να δημιουργήσουν τα δικά τους χεράκια, με λίγα υλικά χειροτεχνίας και τη δική σας καθοδήγηση. Προμηθευτείτε τα απαραίτητα, κόλλα, κουμπιά, πούλιες, κουτιά, συρμάτινο καθαριστικό πίπας και … αφήστε τα να μεγαλουργήσουν!
Μηνύματα αγάπης
Φανταστείτε τη στιγμή που θα ξαπλώσετε στο κρεβάτι σας και θα βρείτε κάτω από το μαξιλάρι μία πέτρα ζωγραφισμένη με μία τεράστια καρδιά. Στιγμή ανεκτίμητη. Δώστε στα παιδιά λείες και λευκές πέτρες και πείτε τους να γράψουν (εάν μπορούν) ή να ζωγραφίσουν τα δικά τους μηνύματα.